Full Count maakt nieuwe start in Koningsnacht


Na een zelf ingelaste pauze van vijf maanden gaat de band Full Count weer in het openbaar optreden. Met een nieuwe zangeres en een aantal nieuwe nummers wil de band zich op vrijdagavond 26 april tijdens Koningsnacht presenteren in café Bartje in Santpoort-Noord.

Hoewel er hier en daar wel werd gespeeld op een besloten feest, heeft de tienkoppige coverband de afgelopen maanden vooral gerepeteerd met de nieuwe zangeres Joanna Bridge. Daarbij is er ook aan nieuw repertoire gewerkt, dat vrijdag in Bartje voor een deel wordt uitgevoerd. Zoals het in dit geval toepasselijke I’m coming out van Diana Ross en een trio nummers uit de roemruchtige film The Blues Brothers.

Joanna was een van de gastmuzikanten tijdens de tribute op 1 december in het Thalia Theater in IJmuiden, dat Full Count organiseerde voor de in augustus plotseling overleden zangeres Natascha Klobedanz. Vanaf de oprichting was Natascha meer dan tien jaar lang het stralende middelpunt van de regionaal bekende soul- en rockband.

Even dachten de andere bandleden er aan om te stoppen, maar al snel ging de knop om. Er kwam geen punt, maar een uitroepteken achter de verdrietige periode in de vorm van de bijzondere muziekavond op 1 december in een uitverkocht Thalia, waaraan tientallen gasten deelnamen en waarmee 3.500 euro werd ingezameld voor het dochtertje van Natascha.

Met Joanna Bridge, die desgevraagd aangaf haar invalbeurt een permanent vervolg te willen geven, wil Full Count nu een nieuwe start maken. Om te beginnen dus deze vrijdag 26 april vanaf 20 uur tijdens Koningsnacht in café Bartje aan het Dorpsplein. De toegang is gratis. Daarnaast staan als openbare optredens im ieder geval op 19 mei de Vissenloop in IJmuiden en in juli de dorpsfeesten van Driehuis en Santpoort op de agenda.