Plein ’45 over kunst, cultuur en verbinding

Op zaterdag 9 december heeft RTV Seaport opnames gemaakt in de Dorpskerk in Santpoort Noord voor de tv-talkshow Plein ’45. De rode draad was ‘Verbinding in Velsen’. De gespreksonderwerpen met de diverse gasten gingen over onder andere over kunst, cultuur en de verkiezingen Ook was er een muzikaal voorproefje van de Grote Kerstshow die op 16 en 17 december wordt opgevoerd in de stadsschouwburg. 

In Plein ’45 komen wethouders, raadsleden en bedrijven en instellingen uit Velsen aan het woord. Zaterdag waren als eersten burgemeester Frank Dales en cultuurwethouder Robert te Beest te gast. In het tweede blok zaten de raadsleden Iskandar Situmpul (Groen Links), Marianne Poen (PvdA) en Jeroen Verwoort (VVD) aan tafel.

In het derde blok vertelden Koen van der Wel en Eline Schmidt van KOEL Creative Productions over hun cultureel ondernemerschap, hun stichting Cultuur verbindt IJmond en hun producties, waaronder de Grote Kersthow. Voorzitter Ruurd Hirdes vertelde over het 100-jarige bestaan van de Dorpskerk en de culturele en verbindende functie die het gebouw inmiddels vervult.

De presentatie en interviews waren in handen van Gertjan Huijbens en Esther van der Veur. De aflevering van Plein 45 waarvoor de opnames zijn gemaakt, is terug te zien via Uitzending Gemist op de website van RTV Seaport.