Wild Romance op het Ramsis Podium 2017


Het Ramsis Podium krijgt tijdens het komende dorpsfeest Santpoort een uitsmijter van formaat. De acht dagen livemuziek bij Ramsis worden op zaterdag 5 augustus afgesloten door Wild Romance, de legendarische band van wijlen Herman Brood die nu wordt geleid door zijn stergitarist en mede-songwriter Danny Lademacher. Vooraf brengt Cosmic Carnaval een ode aan Fleetwood Mac.

Er blijkt een verrassende band te zijn tussen the Wild Romance en het Ramsis Podium, want de leadzanger is sinds enige tijd Edgar Koelemeijer. Deze muzikant uit Wormer heeft al vele malen in Santpoort opgetreden, onder andere met twee verschillende Stones-coverbands. Nu kruipt hij in de huid van Herman Brood als hij klassiekers als Saturday Night en Never Be Clever vertolkt. Daarnaast is gitarist David Hollestelle deel van Danny Lademacher’s Wild Romance. Hij maakte Brood acht jaar als bandlid mee tot diens zelfverkozen dood in 2001.

Het optreden van the Wild Romance zal vooraf worden gegaan door the Cosmic Carnaval, een bijzondere band die eveneens landelijke uitstraling heeft. Cosmic Carnival heeft onder andere De Grote Prijs van Nederland gewonnen, maakte tot nu toe drie albums en staat bekend om zijn opzwepende liveshows. Zo sluit de band ieder jaar de Parade af. Dit najaar gaat Cosmic Carnaval de theaters in met het werk van de roemruchte Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac. Het optreden op het Ramsis Podium wordt gezien als een try-out voor deze tour.

Het volledige programma van het Ramsispodium 2017, van 29 juli tot en met 5 augustus van 20 tot 24 uur bij shoarma, grill & pizza Ramsis (hoek Hoofdstraat – Terrasweg), volgt binnenkort. Zie ook Facebook/Ramsispodium.