Finale Telstar Street League op 13 oktober


Op vrijdag 13 oktober wordt voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht de finaleronde gespeeld van de Telstar Street League 2017, 
het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, op 13 oktober treffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.

De Street League is een van de programma’s van Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, de buurtsportcoaches van SportSupport en de club Telstar. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door Van Mossel Peugeot en de gemeente Velsen.

Wijkbijdragen en side-events
Naast het voetballen, kunnen de deelnemers ook punten verdienen met een wijkbijdrage. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd.

Nieuw dit jaar bij de voorrondes waren de diverse extra’s, georganiseerd door de gemeente en de stichting Cultureel Festival Velsen, die in het teken stonden van ontmoeting en respect tussen de diverse culturen. Deze ‘side-events’ bestonden uit ludieke sporten zoals rokvoetbal en Sumo-worstelen in speciale pakken , een multiculti-quiz en hapjes en drankjes uit diverse culturen, die tijdens de voorrondes zowel aan de deelnemers als het publiek werden geserveerd. Vertegenwoordigers van de Marokkaanse, Turkse en Syrische gemeenschap hadden hun beste beentje voorgezet en kwamen met een overdaad aan lekkernijen, die gretig aftrek vonden.

Ruud Geels en Haarlem
Sinds de start van de Street League in 2012 wordt de officiële aftrap van de Street League verricht door Telstar-coryfee en ex-international Ruud Geels, de beschermheer van het straatvoetbaltoernooi. Dit jaar was dat op 14 juni op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk. Vervolgens waren er voorrondes op het plantsoen bij de Homburgstraat in IJmuiden, op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord en op het Flevoplein in Haarlem-Noord. De laatstgenoemde locatie was nieuw en betekende, dat de Telstar Street League voor de eerste keer over de gemeentegrens van Velsen werd gehouden. Spelers van Telstar fungeerden bij alle voorrondes als scheidrechters.

Mooie prijzen en eeuwige roem
Naast eeuwige roem, zijn er met de Street League mooie prijzen te winen. Alle deelnemers krijgen periodekaarten voor wedstrijden van de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. De finalisten krijgen bovendien een Telstarshirt. De winnende teams ontvangen seizoenkaarten en de felbegeerde Ruud Geels bokaal. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs.  Zie voor meer informatie, foto’s en video www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague.

Bijeenkomst voor sponsors en partners
Gelijktijdig met de finale van de Street League is er op 13 oktober een bijeenkomst met borrel en buffet voor de sponsors en partners van de stichting Telstar Thuis in de Wijk. Wilt u daar ook bij zijn? Word dan lid van de Club van Honderd van deze maatschappelijke stichting, zie www.telstarthuisindewijk.nl of mail naar info@telstarthuisindewijk.nl