Techniek Experience

De Techniek Experience geeft basisschoolleerlingen een kijkje in de keuken bij technische bedrijven. In de IJmond is grote behoefte aan technisch personeel, en met de Techniek Experience willen Telstar en haar sponsors en partners leerlingen enthousiast maken voor techniek.

In het schooljaar 2014/2015 ging de Techniek Experience op 18 september knallend van start in het Telstar stadion, waarbij astronaut André Kuipers een grootse entree maakte in een helikopter. Samen met andere gasten, zoals prinses Laurentien, verzorgde hij voor bijna 1400 leerlingen uit groep 8 van de IJmondse basischolen en hun begeleiders een programma dat in het teken stond van techniek en innovatie.

Zie het verslag en foto’s van dit evenement en de flyer over de Techniek Experience. Het is de bedoeling dat er elk schooljaar een aantal bedrijven leerlingen uit groep 7 en 8 ontvangen en op speelse wijze kennis laten maken  met techniek. Zo was er dit schooljaar op 10 oktober een Experience bij Woningbedrijf Velsen, op 9 maart bij Action Planet en op 1 juni bij Stadsschouwburg Velsen. Telstar Thuis heeft de Techniek Experience ook voorgedragen als project voor de jaarlijkse Meer dan Voetbal Award. Uiteindelijk heeft Telstar die Award net niet gewonnen.