In memoriam: Natascha Klobedanz (1981-2018)


‘Zo zingt ze nog de sterren van de hemel en zo is ze een engeltje’.  Dit is een van de talloze reacties op het trieste bericht van Full Count op Facebook, waarin de bekende coverband uit de IJmond en Haarlem bekend maakt dat zijn geliefde zangeres Natascha Klobedanz op zondag 19 augustus plotseling is overleden.

De IJmuidense Natascha Maria Klobedanz, geboren op 1 juni 1981, was in de regio bekend vanwege haar werk en haar passie. Ze werkte als leerkracht op diverse Velsense basisscholen en zong en speelde naar hartenlust in musicals, bands en uiteenlopende producties en projecten. Dat begon bij revuegezelschap VAT ’71 en leidde via onder andere musicalvereniging Unidos, de grote Koel-Kerstshow, optredens in verzorgingstehuizen en op festivals tot een prijs in het prestigieuze concours de Stem van Haarlem in de Philharmonie. En natuurlijk was de rode draad haar tienkoppige band Full Count, waarvan ze bijna twaalf jaar de blikvanger en ster was.

Natascha is maar 37 jaar geworden, ze laat een dochter van acht na. Haar uitvaart was in besloten kring, waarbij de bandleden hebben gespeeld voor hun zangeres. Zij overwegen dit najaar een tribute-avond voor Natascha te organiseren waar iedereen welkom is.